MANDLE Premium Španělsko

139 Kč

Kategorie: Jídlo, pití a tabák > Potraviny > Ořechy a semena

Obchod: dobreplody.cz

Značka: K-Servis Praha, a.s. , K Vypichu 503, Nučice 252 16

Popis produktu:

   Mandle  jsou ořechy původem ze Španělska. Na rozdíl od mandlí ze Spojených státu (přibližně 80% světové produkce) nejsou před dlouhou cestou do Evropy fumigovány (tzn. očišťování vzduchu teplou párou před škůdci - mandle pak po určitou dobu podléhají tepelné úpravě). Mandle jsou vysoce výživné plody jsou bohatým zdrojem vitaminu E, vápníku, fosforu, železa a hořčíku. Obsahují také zinek, selen, měď a niacin. Ve srovnání se všemi ostatními ořechy jsou mandle nejvíce nabyté živinami a jinými prospěšnými komponenty. Země původu: Španělsko Složení: 100% MANDLE* Natural  -  *Alergen Balení : Fresh-zipový sáček - možnost opakovaného uzavření.   Výživové (nutriční) hodnoty  na 100g Energie                                                 :   2422 kJ / 579 kcal Tuky                                                      :   49,9 g z toho nasycené mastné kyseliny        :   3,8 g Sacharidy                                             :   21,5 g z toho cukry                                          :   4,3 g Vláknina                                               :    12,5 g Bílkoviny                                               :   21,1 g Sůl                                                        :   0 g   Skladování:  Při teplotě do 22 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %. Surovina může obsahovat stopy arašídů a ostatních skořápkových suchých plodů, sezamu, sušeného mléka a oxidu siřičitého. Mandle je název pro jádro pecky plodu mandlovníku. Je to druh plodů podobný ořechům rostoucích v subtropech. Je příbuzná s meruňkami a broskvoněmi. Na místo původního výskytu divokých mandloní se názory rozcházejí (mohlo to být i více lokalit). Někteří uvádějí střední Asii, Persii a Čínu, jiní malou Asii a severní Afriku a také se již ve starověku vyskytovaly i v Řecku. Nejčastěji se mandle konzumují jako pochutiny k vínu, ale i jako součást složitějších jídel (saláty, vánoční pečivo atp.). Jedí se buď s hnědou slupkou, loupané nebo rozemleté. Jak sladké, tak i hořké mandle jsou snadno dostupné. Obvykle sladké mandle jsou jedlé, zatímco hořké mandle se používají k výrobě mandlového oleje, který se používá k zajímavému dochucení pokrmů. Mandle konzumujeme obvykle syrové, ale dají se využít také jako přísady do salátů a dalších pokrmů. Mandlové mléko je také vynikající nápoj, a alternativa k méně výživnému kravskému mléku. Mandle doporučujeme jíst přímo, nejlépe na lačný žaludek, čímž zvýšíme a urychlíme vstřebávání živin. Můžete je namočit přes noc do vody, díky čemuž do rána změknou a budou lépe stravitelné. Rozdrcené mandle jsou vhodné jako zajímavá ozdoba pro řadu jídel.  

Do obchodu