MANDLE Premium Španělsko
139 Kč
Kategorie: Jídlo, pití a tabák > Potraviny > Ořechy a semena
Obchod: dobreplody.cz
Značka: K-Servis Praha, a.s. , K Vypichu 503, Nučice 252 16
Popis produktu:
Mandle jsou ořechy původem ze Španělska. Na rozdíl od mandlí ze Spojených státu (přibližně 80% světové produkce) nejsou před dlouhou cestou do Evropy fumigovány (tzn. očišťování vzduchu teplou párou před škůdci - mandle pak po určitou dobu podléhají tepelné úpravě). Mandle jsou vysoce výživné plody jsou bohatým zdrojem vitaminu E, vápníku, fosforu, železa a hořčíku. Obsahují také zinek, selen, měď a niacin. Ve srovnání se všemi ostatními ořechy jsou mandle nejvíce nabyté živinami a jinými prospěšnými komponenty. Země původu: Španělsko Složení: 100% MANDLE* Natural - *Alergen Balení : Fresh-zipový sáček - možnost opakovaného uzavření. Výživové (nutriční) hodnoty na 100g Energie : 2422 kJ / 579 kcal Tuky : 49,9 g z toho nasycené mastné kyseliny : 3,8 g Sacharidy : 21,5 g z toho cukry : 4,3 g Vláknina : 12,5 g Bílkoviny : 21,1 g Sůl : 0 g Skladování: Při teplotě do 22 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %. Surovina může obsahovat stopy arašídů a ostatních skořápkových suchých plodů, sezamu, sušeného mléka a oxidu siřičitého. Mandle je název pro jádro pecky plodu mandlovníku. Je to druh plodů podobný ořechům rostoucích v subtropech. Je příbuzná s meruňkami a broskvoněmi. Na místo původního výskytu divokých mandloní se názory rozcházejí (mohlo to být i více lokalit). Někteří uvádějí střední Asii, Persii a Čínu, jiní malou Asii a severní Afriku a také se již ve starověku vyskytovaly i v Řecku. Nejčastěji se mandle konzumují jako pochutiny k vínu, ale i jako součást složitějších jídel (saláty, vánoční pečivo atp.). Jedí se buď s hnědou slupkou, loupané nebo rozemleté. Jak sladké, tak i hořké mandle jsou snadno dostupné. Obvykle sladké mandle jsou jedlé, zatímco hořké mandle se používají k výrobě mandlového oleje, který se používá k zajímavému dochucení pokrmů. Mandle konzumujeme obvykle syrové, ale dají se využít také jako přísady do salátů a dalších pokrmů. Mandlové mléko je také vynikající nápoj, a alternativa k méně výživnému kravskému mléku. Mandle doporučujeme jíst přímo, nejlépe na lačný žaludek, čímž zvýšíme a urychlíme vstřebávání živin. Můžete je namočit přes noc do vody, díky čemuž do rána změknou a budou lépe stravitelné. Rozdrcené mandle jsou vhodné jako zajímavá ozdoba pro řadu jídel.
Do obchodu