PISTÁCIE pražené solené

189 Kč

Kategorie: Jídlo, pití a tabák > Potraviny > Ořechy a semena

Obchod: dobreplody.cz

Značka: K-Servis Praha, a.s. , K Vypichu 503, Nučice 252 16

Popis produktu:

PISTÁCIE pražené solené Pistácie se vyznačují vysokým obsahem vlákniny, omega-9 nenasycených mastných kyselin, fytosterolů, provitaminu A, vitaminů skupiny B (B1, B2, B3), vitaminu E, hořčíku, zinku a selenu.   Složení : 98,6% pistácie* pražené solené* - *Alergen*,   1,2% sůl, 0,2% bramborový škrob   Výživové (nutriční) hodnoty  na 100g Energie                                                 :   2405 kJ / 581 kcal Tuky                                                      :   51,6 g z toho nasycené mastné kyseliny        :   8,6 g Sacharidy                                             :   11,6 g z toho cukry                                          :   10 g Vláknina                                               :   10 g Bílkoviny                                               :   20 g Sůl                                                        :   1,2 g   Skladování:  Při teplotě do 22 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.   Surovina může obsahovat stopy arašídů a ostatních skořápkových suchých plodů, sezamu, sušeného mléka a oxidu siřičitého. Pistácie pravá (Pistacia vera L.) neboli také řečík je velmi stará kulturní rostlina z čeledi ledvinovitých (Anacardiaceae). Nejstarší zmínky o jejím pěstování pocházejí z Persie z doby 3 000 let př. n. l.. Domovem pistácií je střední a západní Asie, z oblasti svého původu se vlivem mnoha staletí rozšířily až do Turecka, Iránu, Itálie, Sýrie, Řecka, Tuniska, Kalifornie a jiných zemí.   Řečík pistáciový (Pistacia vera), také zvaný pistácie pravá, je malý strom z čeledi ledvinovníkovité, jehož původní oblast rozšíření je ve střední Asii a na Blízkém východě. Pěstuje se pro oříšky - pistácie, které lze konzumovat čerstvé, pražené a nebo jako součást různých potravin, např. pistáciová zmrzlina, lokum nebo salám Mortadella. Mezi tři největší producenty pistácií patří Írán, Spojené státy (Centrální údolí) a Turecko. Dále se pěstuje např. v Číně, Sýrii a Řecku. Jak je z oblastí pěstování zřejmé, pistácii nejlépe vyhovuje suché až polopouštní subtropické klima. Vrcholu produkce dosahují stromy asi ve 20 letech a jsou zastřihovány kvůli snadnější sklizni. Nejrozšířenějším kultivarem je Kerman.    

Do obchodu