Rozinky Thompson JUMBO Natural
59 Kč
Kategorie: Jídlo, pití a tabák > Potraviny > Ovoce a zelenina > Sušené ovoce
Obchod: dobreplody.cz
Značka: K-Servis Praha, a.s. , K Vypichu 503, Nučice 252 16
Popis produktu:
Rozinky JUMBO Thompson Naturální velké rozinky odrůdy Thompson JUMBO jsou největší rozinky na českém trhu!Oproti jiným rozinkám dozrávají delší dobu, proto jsou i sladší a šťavnatější než všechny ostatní. Jejich sladkost je tedy čistě přírodní! Neobsahují žádný přidaný cukr!Rozinky jsou navíc bohaté na železo a vlákninu. Rychle s nimi zaženete hlad a dobijete energii! Složení: 99,5% Rozinky sušené, 0,5% slunečnicový olej. Bez přidaného cukru a SO2 Balení : Fresh zipový sáček - opakovaně otevíratelný Země původu : Chile Výživové (nutriční) hodnoty na 100g Energie : 1252 kJ / 299 kcal Tuky : 0,25 g z toho nasycené mastné kyseliny : 0,09 g Sacharidy : 79,18 g z toho cukry : 65,18 g Vláknina : 4,5 g Bílkoviny : 3,3 g Sůl : 0 g Skladování: Při teplotě do 22 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %. Rozinky (racemus) jsou sušené plody vinné révy. Vyrábí se z velmi sladkých hroznů. Tradiční způsob výroby rozinek probíhá sušením hroznů na přímém slunci. Dnes se však využívá pro dehydrataci plodů vinné révy rovněž účinků horkého vzduchu a ve finále výroby jsou rozinky ošetřeny oxidem siřičitým, který brání oxidaci plodů a předčasné ztrátě barvy. Rozinky, často též hrozinky (podle současných pravidel pravopisu jsou však obě možnosti pravopisně správné) se mohou jíst syrové, především však se používají při pečení a vaření. Rozinky jsou velmi sladké díky velké koncentraci cukrů. Pokud se rozinky skladují delší dobu, cukr uvnitř krystalizuje, krystalky se však dají rozpustit krátkým ponořením rozinek do nějaké tekutiny (alkohol ovocná šťáva, mléko či horká voda). Živiny: vitamín B1, vitamín B2, vitamín B3, vitamín B6, vitamín C, vitamín E, antokyany, vápník, měď, fosfor, selen, zinek, železo, hořčík, draslík, sacharidy, vláknina, kyselina lynolová. Sušené rozinky není potřeba tepelně upravovat. Jsou určeny především k okamžité spotřebě. Dají se použít do kaší jako sladidlo a náhrada běžného bílého cukru. Skladování: Skladujte určitě při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti 70%. Nevystavujte slunečním paprskům.
Do obchodu